Tuesday, January 24, 2017

Motivasi dari kisah KAYU

Alkisah seorang tukang pahat akan membuat sebuah karya pahat bercitarasa seni yang tinggi dengan bahan sebatang kayu jati. Sambil mengarahkan mata pisau tatahnya sang pemahat berkata,

"Wahai, batang kayu, izinkanlah aku memahatmu menjadi sebuah benda seni". Batang kayu pun menjawab, "YA SILAKAN MEMAHAT" . Begitu mata pisau tatah mengenai batang kayu maka menjeritlah batang kayu itu, ”Aduh!, Aduh!…sakit sekali wahai pemahat. Sakit sekali rasanya badanku.”

Monday, January 23, 2017

Sembuh Kanser Asbab VIVIX

Ini kisah bagaimana Noor dari Negeri Sembilan mula terjebak dengan Shaklee
=========================================

Mula mula supplenent yang saya ambil ialah OSTEMATRIX pada tahun 2014. Itu pun anak buah (Nurul Farhanna ) kenalkan kalsium shaklee. Disebabkan saya mengidap lenguh badan dan sakit sendi terutama di lutut. Alhamdulillah. Ostematrix banyak membantu.


Ada hikmah di sebalik saya dapat kanser. Ini masa saya buat chemo di prince court medical centre
Farhanna ada cerita dengan saya. Ada suplemen shaklee yang power lagi. Bagus untuk kanser...
Tapi mahal sikit.Namanya Vivix. Sejenis cecair ..minum 1 ke 2 sudu kecil setiap hari. Boleh tahan dalam 2 bulan. Harganya ketika itu rm 300++ tahun 2014. Termenung saya sekejap memikirkan harganya. Dalam hati cakap, tak ape lah. Saya buat sendiri jus buah lah. Saya beli juicer. Harga offer rm249.

2 hari sekali saya buat jus. Carrot + orange+ green apple + cucumber. Buat sekali banyak dapat lah 2 botol mineral yg 600ml. 9 bulan juga lah akak buat jus. Lepas tu dah malas dah. Fikir punya pikir...
Saya terbuka hati nak beli vivix. Masa tu 2015 bulan 3. Saya terus call farhanna. Automatic jadi ahli.
Bermula lah saya dengan tonik vivix. Satu hari ambil 2 kali.


Sunday, January 22, 2017

5 Teknik Berlatih Bersyukur

Dan engatlah pesan Tuhanmu ,sesungguhnya jika kamu bersyukur Nescaya Aku akan tmbah nikmatKu kepadamu,dan jika kamu kufur dan ingkar ,sesungguhnya azabKu amatlah Keras"
-
Rasa kebahagian jiwa mudah dicapai apbila kita berayukur atas segala nikmat nya.

*5 Teknik Berlatih Bersyukur*

1. Latih diri untuk bersyukur setiap saat terhadap nikmat hatta terkecil.
Contohnya bilamana kita mendapat order krim herbal bland pun dah sangat bersyukur atau dapat pm dari customer tapi tak beli pun patut bersyukur. kalaulah yang kecil nie pun kita tak bersyukur mana kan Allah nak bagi order yang besar dan lebih banyk. kann!
say Alhamdulillah.

2. Latih diri untuk mudah berterima kasih. 
Mudah tapi amat berat dari mulut kita,betol tak? Padahal ia adalah aktiviti penting untuk mengekalkan rasa syukur.

Terima kasih ya Allah, pagi ini engkau bangunkan aku dengan anak yang memeluk sambil mengucapkan kata yang paling bermakna "ibu, amin sayang ibu"

.Terima kasih ya rahhim, engkau masih setia bekalkan saya berjuta rezeki walaupun aku tak pernah berdoa memintanya.

Banyakkan bersyukut,nescaya tuhan akan datangkn segala rezeki yang kita fikirkan dengan jumlah dan cara tidah terhitung.

Saturday, January 21, 2017

Motivasi pagi

Serabut sebab banyak masalah tapi malu nak luahkan dekat orang, lepastu nak hamburkan kemarahan dekat orang akibat masalah yang kau hadapi?

That's not good. Not good at all.

Kau malu nak luahkan dekat manusia, aku faham.
Habis takkan nak pendam sendiri? Sampai bila?

Pergi ambil wudhu, bentang sejadah. Kalau malu nak tumpang bahu manusia untuk meluah, kau jangan lupa kau masih ada sejadah untuk bersujud pada Allah.

Kadang-kadang kau tak perasan yang kau sebenarnya abai Allah. Sebab tu kau rasa kau baaaaanyak sangat masalah dan kau rasa masalah kau tu macam tak berpenghujung dan tiada jalan penyelesaian. Muhasabahlah balik kau punya solat, Quran, amalan sunat. Check balik hubungan kau dengan Allah.

Friday, January 20, 2017

VISION BOARD


Vision Board ni ada banyak kaitannya dengan Law of Attraction.



Pernah dengar Law of Attraction ni kan?  Ada banyak buku tentang law of attraction ni.

Mengikut Law Of Attraction, bila kita kelilingi diri kita dengan imej-imej siapa yang kita nak jadi, apa yang kita nak miliki, kat mana kita nak duduk, kat mana nak pi bercuti hidup kita akan berubah untuk follow imej tersebut serta keinginan-keinginan kita.


Powerful kan? tu law of attraction

VISION BOARD NI BOLEH TARIK KITA UNTUK CAPAI APA YANG KITA IMPIKAN!

Vision Board ini macam sebuah papan yang kita tampal segala apa yang kita ingin capai dalam hidup.

Boleh tampal gambar, boleh letak kata – kata, potongan artikel atau apa sahaja yang menjadi cita-cita dan impian kita.

it is yours, do whatever you like to it. Asalkan vision board ini mampu memberikan kesan positif kepada diri kita.

CARA NAK BUAT VISION BOARD / MACAM MANA NAK MENGADAKAN VISION BOARD YANG MUNGKIN TAK PERNAH ADA BAGI CERTAIN ORANG

Ada beberapa panduan (bukan syarat) untuk meningkatkan kesan vision board ini dalam memotivasikan diri.

Thursday, January 19, 2017

Apa yang Anda Tahu Tentang Kesuburan dan Perkara yang Berkaitan

Berikut entri yang membincangkan sub-tajuk berikut:

🌷Definisi kesuburan
🌷Punca-punca tidak subur
🌷Langkah atasi masalah kesuburan
🌷Set kesuburan

Definisi kesuburan
Kesuburan merupakan ukuran bagi seorang lelako dan wanita untuk memiliki anak. Sebagai alat ukur, kesuburan boleh diistilahkan dengan jumlah anak yang dilahirkan bagi pasangan. Lawan bagi kesuburan adalah kemandulan.

Usia kesuburan wanita antara 13-50 tahun, lelaki subur sejak baligh dan sehingga tua.

Kesuburan manusia bergantung pada faktor budaya seksual naluri endokrinologi waktu ekonomi gaya hidup dan emosi.

Punca tidak subur
1) Kecelaruan ovulasi
👉Proses ovari keluarkan telur untuk disenyawakan. Ia sebulan sekali. Ovulasi berlaku 2 minggu sebelum period . Berlaku pada hari ke-14

2) Hormon tidak stabil
👉Telur tidak sihat, masalah kelenjar endokrin, kurang nutrisi, stress, xenohormones, gaya hidup tidak sihat, kurang berat badan, obesiti, penggunaan pil perancang, masalah genetik

3) Bilangan sperma yang kurang
👉Menurut doktor bilangan sperma yang sihat adalah 20 juta dalam satu ML. Kurang daripada jumlah itu termasuk dalam sebab tidak subur

4) Masalah sperma kurang
👉Gaya hidup tak sihat, antibodi anti-sperma, masalah genetik, organ peranakan rosak.

Wednesday, January 18, 2017

Krisis Penyembuhan.

Anda rasa semakin teruk setelah mengambil produk Shaklee kami?



Q: Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan?
A: Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau sintom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.  

Tuesday, January 17, 2017

Hamil Kembar Tanpa Masalah, Anak Yang Lahir Cukup Bulan, Berat Normal

Ini kisah benar dari Dhia, ibu muda kepada sepasang kembar. Anak kembarnya merupakan anak ke-4 dan ke-5. Ikuti kisahnya: 

=======================================
Dhia mula berkenalan dengan Shaklee melalui kak Zaiton Muhaimin(isteri sepupu )dhia. Sebelum ni memang dah lama stalk Shaklee ni , macam best je suplemen ni. Tetapi masa tu hati tak terbuka lagi nak beli. Dhia mula berjinak-jinak dengan Shaklee pada Mei 2015. Tengok kak ton updates Shaklee dekat fb (dalam hati..ooowwhh kak ton ahli Shaklee rupanya .lagi senang nak beli.sebab orang terdekat dan boleh dipercayai) ada rasa was-was nak beli online sebenarnya. 

Dhia terus whatsaap kak ton tanya set hamil dan Set berpantang..tanya harga, boleh tahan juga(duk tergaru-garu jgk kepala ni..nk beli ke tak).kak ton ajak jadi ahli kalau nak murah, masa tu Allah beri rezeki lebih..dhia terus ok je..demi kesihatan diri dan anak-anak.

Masa tu dhia tgh pregnant twins(anak no 4 dan 5),mengalami alahan 2x ganda dari alahan pregnant anak sorang,alahan tu kena 7 bulan,bulan ke 8 dah kurang..dhia consume set asas vitamin(vitalea,B Complex, vitamin C) ikut peruntukan bajet dhia..twins baby kena zat nutrien secukupnya. Alhamdulillah sepanjang akhir pregnant hingga bersalin tak ada masalah, HB maintain normal,tekanan darah pun ok..bersalin normal, twins baby pun Alhamdulillah sihat, tak da kena tahan. 

Monday, January 16, 2017

Set Penjagaan Rambut Shaklee

Selain produk yang boleh dimakan seperti suplemen, Shaklee turut mempunyai set penjagaan rambut yang bernama Prosante. Ini dia setnya. 



Set penjagaan rambut Prosante terdiri daripada 6, iaitu:

1) Revitalizing Shampoo
2) Purifying Shampoo
3) Replenishing Conditioner
4) Lightweight Conditioner
5) Longlasting Finishing Spray
6) Nourishing Scalp Treatment

Ini fungsi setiap produk di atas:

1) Revitalizing Shampoo
°Bertindak bagi melicinkan rambut dan melebatkan rambut.
° Sistem pembersih yang lembut dan berpaten.
° Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya

2) Purifying shampoo
° Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain.
° Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut.
° Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.

Sunday, January 15, 2017

Motivasi Bisnes : Mengapa sabar kayakan orang lain?

KENAPA KITA SABAR KAYAKAN ORANG LAIN? ..
.
TAPI TAK SABAR NAK KAYA KAN DIRI SENDIRI
.
🅾Ramai yang mudah putus asa bila berbisnes.. Ada cabaran sikit dah nak 'give up'. Sales drop sikit dah down, lemah semangat.
.
🅾Orang kutuk sikit dah tak boleh tahan.
.
🅾Baru sebulan berniaga dah harap dapat pulangan beribu-ribu.
.
🅾Tak sampai setahun dah kecewa tak dapat income 5 angka.
.
🅾Harapan tinggi menggunung...tapi bila dilandai badai sikit pun dah mula rasa goyah. .

🅾Harap berniaga semua nak mudah saja.. Tak sanggup nak usaha lebih. Tak sanggup nak berkorban masa dan tenaga. Keringat dan Air mata apatah lagi. Semua nak mudah-mudah saja, tapi hasil nak yang besar-besar belaka.
.
🅾Sedar ke tak..
Kita belajar di Universiti sampai 3-4-5 tahun.. Keluar Universiti gaji baru dalam RM3000 ,5 tahun kita boleh bertahan bersabar belajar. Padahal bila keluar banyak tu je pun gaji kita. ..Kita boleh sabar
.

Saturday, January 14, 2017

Pengasas shaklee, Dr Forrest C Shaklee.



Shaklee ada sejarah yang panjang. Sebab tu produk dia hebat dan bertahan. Jomlah kita hayati sejenak tentang kisah pengasas Shaklee, Dr Forrest C Shaklee.

 Kisah Orang Hebat ~Dr. Forrest C.Shaklee



Siapa founder Shaklee? Terus terang saya pun tak berapa kenal, yang saya tahu dia seorang yang hebat. Tetapi lepas baca tentang Dr. Forrest ni, wahhh kisah hidup dia sangat mencabar.

Dr. Forrest C. Shaklee nama diberi dan kebiasaan orang yang hebat ini sejarah hidupnya juga memberi inspirasi.

Dr. Forrest C. Shaklee dilahirkan pada November 1894 dan ketika beliau dilahirkan beliau sudah mempunyai sakit. Beliau didiagnos menghidapi penyakit tuberculosis ataupun TB dan doktor mengatakan bahawa beliau tidak akan hidup lama.

Friday, January 13, 2017

CLOSE DEAL DENGAN YANG MAHA PEMBERI

❤️ APA itu close deal dgn Allah & mengapa penting utk kita?

❤️ dengan siapa kita nak buat teknik ni.

❤️ bila kita nak buat teknik ni.

❤️ macam mana cara nak close deal dgn Allah?

Sebelum ni kita dah belajar banyak mengenai cara close deal dengan customer kan?

Siapa yg dah apply ilmu tu? Yang Dr. Sarah ajar, Kak Cik RYG anak Dr. Lin ajar (kakcik kita sebaya tau tau)

Seriously sangat-sangat membantu kan? Siapa yg dah cuba apply, meh sini angkat tangan sikit

Thursday, January 12, 2017

Darah tinggi, badan letih bertukar dengan Shaklee

Berikut kisah Shaklee Kak Sin yang bekerja di Hospital Sarawak.
Mula join shaklee: 10.10.2016. Mula-mula akak terjebak dengan shaklee pasal nak cari Lecithin. Melalui pembacaan akak selama ni, lecithin dapat turunkan berat badan. Cari punya cari tak jumpa juga lecithin kat sini, cari jenama solaray (kalau tak silap) kawan fb yang beritahu jenama ni bagus. Tetapi tak ada stok lecithin tu kat farmasi di sini.

Beberapa hari selepas tu, ternampak Doc Asma post pasal supplement dalam fb. Tetapi doc As selalu post pasal set kecantikan, set mengandung, set berpantang macam tu. Pasal lecithin akak tak ada baca.Mungkin post-post yang terdahulu.

So, akak ambil keputusan pm Dr.As. Mula-mula payah juga nak telan beberapa jenis suplment skali tetapi akak teruskan jugak seperti apa yang Dr. As ajar.
Lepas sebulan pengambilan suplement tu, akak dah mula merasai perubahan pada tahap kesihatan akak. Akak beritahu Dr. As, dia cakap akak teruskan. Semua masalah akak selama ni hilang. Dah tak ada.

  • ·        Pening-pening kepala
  • ·        sakit lutut
  • ·        sakit-sakit badan
  • ·        lenguh-lenguh badan
  • ·        sukar tidur malam
  • ·        Rasa berdebar-debar


Yang buat akak gembira sangat. BP akak turun(hypertension). Kolestrol pun turun Alhamdulillah. Walaupun berat belum lagi nampak turun ketara sangat. Tetapi inchloss tu ada. Selama ni susah sangat nak turun berat. Sampai sekarang still fighting untuk kurus. Selain ESP, akak top up pula vit c untuk kulit. Sampai hari ini ESP dah 3 tong, vit c, satu botol setengah. Kulit makin lmbut, halus dan flawless. Ada kawan-kawan yang perasan kulit makin cantik.

Awal bulan Dis ni tadi, Dr. As, bagi semangat and push akak untuk share testimoni akak sendiri dalam fb. Mula-mula tu segan juga nak post pasal branding diri ni. Mana tak nya, nanti orang cakap angkat bakul sendiri. Tetapi akak kuatkan semangat, cuba follow dan apply apa yang Dr.As ajar. So alhamdulillah bonus bulan Nov RM63.64 sen, dengan kemasukan seorang member. Bulan Okt bonus pertama RM103, sendiri makan suplement. Ok itu saja sharing akak dalam kisah shaklee saya.


Wednesday, January 11, 2017

Kisah SUCCESS STORY Cikpuan Teah

Ini antara kisah Success Story Cikpuan Teah. Jom ikuti kisahnya

___________________________________________

Teah join shaklee dec 2015, dah naik supervisor  nov 2016 dan naik senior supervisor 2016. Alhamdulillah. Macam orang lain jugak ada rezeki masing-masing. Teah rasa Allah cakap pasaipa la teah nie ang pemalu sangat. hahaha. Teah memang buat bisnes 99% online...1% tue teah share dgn adk beradik sendiri ja. Jadi Allah bagi rezeki anak downline yang hebat sangat, masa mula naik supervisor tu teah ada 6 orang anak, 4 makan sendiri dan 2 orang anak bisnes yang aktif.

Pada mula buat bisnes ni husband tak halang dan tak jugak la support 100%. Tetapi teah ni jenis ketegaq orang penang cakap. Kalau teah nak buat sesuatu memang teah akan buat jugak, sebab bagi teah selagi benda teah buat tak salah memang teah akan pujuk husband sampai setuju. 

Macam-macam cara punya kena pujuk. Hahaha. Tetapi husband teah ni jenis ikut cakap teah je sebenarnya yang penting dia nak tengok hasil. Malangnya ada jugak sesuatu yang buat teah rasa selalu down sebab seorang yg paling penting dalam hidup teah yang tak support teah dalam Shaklee ni. Orang tu ialah mak teah sendiri. Teah stay dengan mak sekali. Biasalah teah ni anak bongsu, kerisauan kat anak dia ni lebih la skit. Nak pi COD pun kena bising, pegang fon sat ja kena bising, nak pi kelas pun kadang boleh kena bising juga...hmmmm. Tetapi teah tak putus asa, teah selalu berdoa bg hati mak terbuka. Bulan yang teah nak rank up sup, teah pi jumpa tok normi kat balik pulau time malam. memang teah kena berletiaq la dengan mak. teah diam je tak nak bagi mulut sebab takut nanti teah sakitkan hati mak. Teah keluar juga dan bawa anak pi balik pulau malam tu. Mata nie berair je sepanjang bawak keta, tetapi dok cakap dalam hati. Ya Allah aku nk berjaya, kau tolong la lembutkan hati mak aku..


Tuesday, January 10, 2017

Shaklee bukan sekadar side income, malah lebih lagi

Dalam keterujaan kita mencari side income, selalu langkah selangkah ke belakang, ingatkan diri kita bahawa niat utama kita adalah menyelesaikan masalah orang iaitu masalah kesihatan dan kewangan.

Shaklee adalah platform yang sangat baik untuk kita guna bagi tujuan membantu kawan2 kita

Masa saya mula buat bisnes, momentum saya dikekalkan oleh feedback positif dari customer

"Kak, kaki saya dah tak cramp lagi"

Happy! Rasa nak kongsi lagi

Monday, January 9, 2017

Berbaloi kena gelak jatuh di Gim, terus turun 30kg!

Gemuk adalah punca kepada macam-macam masalah. Obsesi menurunkan berat badan atau melangsingkan bukan sekadar untuk tujuan kosmetik tapi lebih penting dari itu, untuk kesihatan diri.

Hari ni saya nak kongsikan kisah pengguna Shaklee yang berjaya turun 30kg! 30 tau. Banyak tu! Bukan setakat 3kg.

Ok Jom baca pengalaman Isma
========

Dari kecik sampai dewasa,saya tak pernah kurus. Lahir pun 3.8kg. Perkataan kurus tu tiada dalam kamus hidup dan mustahil untuk saya.

Sampai lepas kahwin, Ada 3 sebab yang membuatkan saya nak kurus :
1. Saya belum ada anak setelah 3 tahun berkahwin
2. Ayah terkena kanser prostat
3. Berat saya naik 15kg lepas kahwin (70kg ke 85kg)

Gemuknya masa tu memang melampau, sampai terpaksa pinjam seluar suami ! Saya mula diet cara saya. Cuba kawal Makan dan work out. Pergi Sit Up, Berbasikal, Jogging, Berlari dan lain-lain. Saya tak pernah putus asa. Saya mesti kurus.

Macam-macam kata-kata orang yang saya telan walaupun pedih. Disindir merancang taknak anak, gemok dan macam-macam lagi. Saya senyumkan saja.

Saya juga pernah berdekah-dekah digelakkan di Gym bila saya terbalik gedebuk! Jatuh! Masa buat sit up. Digelakkan lagi bila jatuh masa berlari di threadmill. Ambitious sangat pi set nak lari laju.

Lepas kena gelakkan , saya kumpul duit dan beli sendiri.💪


10 tips Kejayaan Dunia & Akhirat



1) Orang yang berhenti tidak akan menang dan orang yang menang tidak akan BERHENTI.

Faham kan, selagi kita tak berjaya. Jangan berhenti usahakan ke arah kejayaan tu. Sama juga dengan bisnes. Alang-alang menyeluk pekasam biar smpai ke pangkal lengan okay!

2) Kita perlu berSUSAH dulu apabila mahukan perubahan.

Jadilah benih yang bernas. Seribu tahun dijemur panas, digetus binatang pun tetap ukuh timbuh jadi tunas.

Dalam bisnes ni, hati kena kuat na..Mai apa pun onak dan duri tetap pandang ke depan nu
Lihat kejayaan kita nanti, sebab tu kena ada big why kita sendiri.


3) Berfikir seperti JUARA..

Semua bermula dari minda positif kita,selagi kita dok pikiaq aku tak boleh selagi tu la tak berjaya. Redah saja.

Sunday, January 8, 2017

Menderita dengan Dextrocardia, Patent Ductus Ateriosus (PDA), Imporate Anus, Akhirnya Temui Sinar Bahagia



Ini kisah inspirasi yang kita jarang-jarang dengar dan malah mungkin tidak percaya akan keajaibannya. Ini  kisah Cikpuan Shima. Berikut kisahnya yang diceritakan dalam group USB 2 (Use-Share-Build). Olahan ejaan dibuat agar membolehkan pembaca lebih mudah memahami dengan lebih mudah dan kontennya masih tidak berubah.
_____________________________________

Saya perkenal diri, nama saya Nazha. Boleh panggil saya Nazha. 

Shaklee dengan background sakit ni memang tidak boleh berpisah. Sebenarnya dulu masa bayi saya lahir tidak cukup bulan. Dah nama pun tidak cukup bulan ni faham-faham jelah. Macam-macam masalah. Salur ke jantung saya tidak tutup rapat masa itu. Jantung saya pula macam ke kanan sedikit. Saya tidak tahu apa istilah doktor sebut. Sebab pernah dengar mereka sebut kes ni 1 dalam 1000. Jantung orang normal belah kiri, tetapi saya senget ke kanan. Usus saya pula pendek. Masa lahir tidak ada lubang anus. Doktor terpaksa tebuk lubang di perut untuk saya membuang (semasa bayi). Dulu bedah jantung pakar dari India datang bedah kt IJN mak beritahu. Memang saudara mara semua jangka nyawa saya tidak panjang. Saya ada Dextrocardia, Patent Ductus Ateriosus (PDA), Imporate Anus. Doktor-doktor tahu kot. Hehe. Ni istilah saya tanya adik saya doktor.


Dipendekkan cerita, 2 bulan lepas klimaks kisah saya. Sebelum itu alhamdulillah saya hidup macam orang normal yang lain. Tetapi 2 bulan lepas saya mula pengsan-pengsan. Pitam-pitam semua. Masa pitam tu memang peluh banyak. Banyak sangat peluh macam orang mandi. Walaupun duduk depan kipas tapi pelik. Peluh tidak berkurang langsung. Selepas once dah peluh dia tangkap kepala. Sakitnya Allah yang tahu. Nak muntah sesak nafas semua ada masa itu. Memang kena tidur je penyelesaian dia. 

GASTRIK SEJAK BERPULUH TAHUN SELESAI DENGAN SHAKLEE

MLM Shaklee bukan MLM lambak duit dan kaya. Bukan. Kebanyakan leaders bermula dengan jatuh hati kepada produk. Produk yang hebat adalah asas kepada bisnes yang kukuh. Jangan percaya pada company yang tekankan network tapi produk tak hebat. Tak lama tau company gitu. Haaa

Meh baca cerita Puan Natrah Mohamed yang bermula dengan Shaklee asbab produk yang hebat
==========

Ini cerita kejayaan saya keluar daripada masalah kesihatan yang melanda. Erk, GASTRIK+ DIABETES

Saya menghidap gastrik sejak kecil. Seingat saya, sejak sekolah rendah. Bila gastrik datang, saya tak boleh tidur malam.😭😭😭 Berguling-guling kat katil. Bad mood sepanjang hari.

Thursday, January 5, 2017

12 KEBAIKAN DETOKS PADA TUBUH BADAN


Tengok menu-menu detoks kawan-kawan kongsi rasa seram. Maklumlah kita ni "pencinta makanan" sekali menu detoks ni hari-hari sayur. Arghh pitams. Namun, demi badan sihat dan bebas racun toksin, kena gagahkan diri jua.

Antara fungsi detoks pada tubuh badan ni ialah;
1. MERANSANG TENAGA
Detox buat badan kita lebih bertenaga. Detoks menyebabkan kita kurang atau tidak ambil makanan punca toksin seperti lemak, gula, kafein dan sebagainya. Pengambilan makanan sihat memberi kita tenaga berpanjangan.

2. MENYINGKIRKAN LEBIHAN SISA BUANGAN
Walaupun kita sering emmbuang tapi paatikah ianya dibuang habis? Kebanyakan program detoks dicipta untuk merangsang badan menyahtoksin secara sendiri, membantu hati, buah pinggang serta kolon untuk melakukan proses ini.
Membersihkan kolon adalah bahagian penting bagi proses detoks kerana toksin ini perlu dikeluarkan daripada tubuh badan.

3. BANTU TURUNKAN BERAT
Berat badan dapat dikurangkan jika mengamalkan diet detox dengan betul. Ia akan mengurangkan berat dalam jangka masa yabg cepat.

Wednesday, January 4, 2017

VIVIX DAN PCOS

Rasa sangat ramai kawan2 saya sekarang ni ada cyst, PCOS, endometriosis, fibroid dan segala adik beradik dia.



Disebabkan sekarang ni promosi vivix, jadi saya nak berkongsi kajian yang melibatkan resveratrol untuk pesakit endometriosis yang dijalankan di Hospital de Clínicas de Porto Alegre, Brazil.





Seramai 22 Pesakit di berikan pil (ethinylestradiol + levonorgestrel) + 40mg resveratrol , dan 22 pesakit lagi diberikn ubatan yang sama (ethinylestradiol + levonorgestrel) + 40mg kanji (control group).

Ibu muda anak 3 sembuh cyst dan hidupnya berubah 180 darjah selepas itu

Ini kisah kepayahan, ujian dan kesungguhan seorang wanita yang bernama Min yang telah berjuang demi cyst dan sembuh lalu bertekad membantu orang lain turut sembuh.
_____________________________________________________________________


Min perkenal sikit pasal diri Min na..

Ibu pada 3 orangg cahaya mata..
Berumur 25 tahun.


Macam mana Min kenal Shaklee?



2 tahun lepas. Min disahkan mempunyai cyst. Sebelum itu,Min nak beritahu yang semasa Min kenal Shaklee, Min merupakan seorang ibu tunggal. Orang cakap janda muda, baru umur 19 ketika jadi janda., tiada jodoh orang cakap. Tetapi sebab kisah silam itu la Min kuat.Demi anak-anak Min sanggup cari duit lebih, kadang tidur sehari 3-4 jam sahaja.



Sampai la bulan 7/2015 Min mula lihat pos-pos Mamareen, kakak angkat Min di wall facebook.Dan dalam masa tu juga Min sedang menderita sebab cyst. Disebabkan cyst perut Min buncit. Disebabkan cyst apabila period,darah period jadi banyak, macam tumpah darah, stop 7-15hari lepas itu dia akan datang lagi. 



Sebab cyst,Min jadi malu. Dahlah , tak lawa pula. Yela, tidak cukup tidur. Stress memang akan jadi kusam. Bulan 8 tergerak hati nak cuba set kurus Shaklee. Min pi cari rumah kak reen tengah-tengah malam. Masa tu baru dapat gaji, tetapi disebabkan ada anak-anak,nak bayar rumah sewa,pampers pagi, Min hanya mampu ambik set bajet Shaklee..ALFALFA,LECITHIN,HERBALEX..


Shopping barang shaklee

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=60084854099521425281742d342410c9