Wednesday, April 4, 2018

Hadapi Masalah Semasa Hamil?

Semasa hamil, pasti tidak lari daripada mengalami masalah dalam senarai di bawah.

Jom kita senaraikan apa MASALAH kesihatan sepanjang hamil.

1.Hb low
2. Cepat penat
3. Pening + loya
4. Kaki kejang
5.Diabetis
6. Moody
7. Sembelit
8. Darah tinggi
9. Eczema
10. Sakit tumit
11. Sakit kaki
12. Kulit kusam
13. Jerawat banyak
14. Badan berAngin
15. Keputihan

Betul?

Dulu masa mengandung anak pertama ada darah tinggi dan selalu berlaku pendarahan. Tetapi anak kedua alhamdulillah amalkan set hamil ni semuanya okay. Buku pink anak pertama dengan kedua memang beza tebalnyašŸ˜



Ibu Hamil ni kan, macam-macam masalah. Dan mereka orang paling risau. Dengan bantuan vitamin Shaklee dlm set hamil, insyaAllah masalah-masalah itu dapat diselesaikan

Secara basicnya, semua set asas kehamilan:  ESP, vitalea, b comp dan vit c.

Kemudian, boleh tambah suplemen Shaklee yang lain mengikut masalah ibu-ibu.

Yang berangin/loya3 tambah peppermint
Yang sembelit/kejang kaki tambah ostematrix
Yang darah tinggi tambah omega
Yang nak maintain slim, tambah lecithin
Yang keputihan, tambah garlic
Yang moody, tambah dose b comp

Yangg utama, set asas 4 itu wajib ambil.

Kenapa saya ambil ESP? Apa yg istimewa dengan protein kita?
Saya amik ESP sepanjang preggy anak ke 3. Kulit dia Cerah sket berbanding abang-abang dia. (Cerita Puan natrah)

Sama dengan pelanggan shakleenya. Beliau ke rumah rakannya, terkejut dia cakap anak shaklee
Putih gebu.

Cerita Puan Natrah lagi, "Saya pun untuk anak ke 3 konsisten esp dan vit c 4 bj cerah sikit kali ni. Sepanjang menagndung kali ke-3, saya amik lecithin. 3-6 biji sehari. Alhamdulillah. Berat tak naik banyak. Tiada diabetes. Itu yang paling seronok. Anak 1 dan 2 ada diabetes tau. Memang tak nampak perut. Sampai orang yang duk jalan sekali pun tidak perasan saya ngandung. Apabila diberitahu saya sedang mengandung, dia terkejut sangat"

Kelebihan Set Hamil Shaklee

  • Badan bertenaga
  • Bacaan HB normal
  • Berat naik normal
  • Tiada stretchmark
  • Kulit cantik
  • Tiada sembelit
  • kurangkan lenguh badan
  • Kurang rasa loya
  • Tiada simpul biawak
  • Badan cergas

Ini sebahagian cerita-cerita benar pengguna Shaklee. Ingin rasakan kesan yang sama? Jom pm saya, Nuriah 0132429532
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Shopping barang shaklee

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=60084854099521425281742d342410c9