Tuesday, January 24, 2017

Motivasi dari kisah KAYU

Alkisah seorang tukang pahat akan membuat sebuah karya pahat bercitarasa seni yang tinggi dengan bahan sebatang kayu jati. Sambil mengarahkan mata pisau tatahnya sang pemahat berkata,

"Wahai, batang kayu, izinkanlah aku memahatmu menjadi sebuah benda seni". Batang kayu pun menjawab, "YA SILAKAN MEMAHAT" . Begitu mata pisau tatah mengenai batang kayu maka menjeritlah batang kayu itu, ”Aduh!, Aduh!…sakit sekali wahai pemahat. Sakit sekali rasanya badanku.”

Monday, January 23, 2017

Sembuh Kanser Asbab VIVIX

Ini kisah bagaimana Noor dari Negeri Sembilan mula terjebak dengan Shaklee
=========================================

Mula mula supplenent yang saya ambil ialah OSTEMATRIX pada tahun 2014. Itu pun anak buah (Nurul Farhanna ) kenalkan kalsium shaklee. Disebabkan saya mengidap lenguh badan dan sakit sendi terutama di lutut. Alhamdulillah. Ostematrix banyak membantu.


Ada hikmah di sebalik saya dapat kanser. Ini masa saya buat chemo di prince court medical centre
Farhanna ada cerita dengan saya. Ada suplemen shaklee yang power lagi. Bagus untuk kanser...
Tapi mahal sikit.Namanya Vivix. Sejenis cecair ..minum 1 ke 2 sudu kecil setiap hari. Boleh tahan dalam 2 bulan. Harganya ketika itu rm 300++ tahun 2014. Termenung saya sekejap memikirkan harganya. Dalam hati cakap, tak ape lah. Saya buat sendiri jus buah lah. Saya beli juicer. Harga offer rm249.

2 hari sekali saya buat jus. Carrot + orange+ green apple + cucumber. Buat sekali banyak dapat lah 2 botol mineral yg 600ml. 9 bulan juga lah akak buat jus. Lepas tu dah malas dah. Fikir punya pikir...
Saya terbuka hati nak beli vivix. Masa tu 2015 bulan 3. Saya terus call farhanna. Automatic jadi ahli.
Bermula lah saya dengan tonik vivix. Satu hari ambil 2 kali.


Sunday, January 22, 2017

5 Teknik Berlatih Bersyukur

Dan engatlah pesan Tuhanmu ,sesungguhnya jika kamu bersyukur Nescaya Aku akan tmbah nikmatKu kepadamu,dan jika kamu kufur dan ingkar ,sesungguhnya azabKu amatlah Keras"
-
Rasa kebahagian jiwa mudah dicapai apbila kita berayukur atas segala nikmat nya.

*5 Teknik Berlatih Bersyukur*

1. Latih diri untuk bersyukur setiap saat terhadap nikmat hatta terkecil.
Contohnya bilamana kita mendapat order krim herbal bland pun dah sangat bersyukur atau dapat pm dari customer tapi tak beli pun patut bersyukur. kalaulah yang kecil nie pun kita tak bersyukur mana kan Allah nak bagi order yang besar dan lebih banyk. kann!
say Alhamdulillah.

2. Latih diri untuk mudah berterima kasih. 
Mudah tapi amat berat dari mulut kita,betol tak? Padahal ia adalah aktiviti penting untuk mengekalkan rasa syukur.

Terima kasih ya Allah, pagi ini engkau bangunkan aku dengan anak yang memeluk sambil mengucapkan kata yang paling bermakna "ibu, amin sayang ibu"

.Terima kasih ya rahhim, engkau masih setia bekalkan saya berjuta rezeki walaupun aku tak pernah berdoa memintanya.

Banyakkan bersyukut,nescaya tuhan akan datangkn segala rezeki yang kita fikirkan dengan jumlah dan cara tidah terhitung.

Saturday, January 21, 2017

Motivasi pagi

Serabut sebab banyak masalah tapi malu nak luahkan dekat orang, lepastu nak hamburkan kemarahan dekat orang akibat masalah yang kau hadapi?

That's not good. Not good at all.

Kau malu nak luahkan dekat manusia, aku faham.
Habis takkan nak pendam sendiri? Sampai bila?

Pergi ambil wudhu, bentang sejadah. Kalau malu nak tumpang bahu manusia untuk meluah, kau jangan lupa kau masih ada sejadah untuk bersujud pada Allah.

Kadang-kadang kau tak perasan yang kau sebenarnya abai Allah. Sebab tu kau rasa kau baaaaanyak sangat masalah dan kau rasa masalah kau tu macam tak berpenghujung dan tiada jalan penyelesaian. Muhasabahlah balik kau punya solat, Quran, amalan sunat. Check balik hubungan kau dengan Allah.

Friday, January 20, 2017

VISION BOARD


Vision Board ni ada banyak kaitannya dengan Law of Attraction.



Pernah dengar Law of Attraction ni kan?  Ada banyak buku tentang law of attraction ni.

Mengikut Law Of Attraction, bila kita kelilingi diri kita dengan imej-imej siapa yang kita nak jadi, apa yang kita nak miliki, kat mana kita nak duduk, kat mana nak pi bercuti hidup kita akan berubah untuk follow imej tersebut serta keinginan-keinginan kita.


Powerful kan? tu law of attraction

VISION BOARD NI BOLEH TARIK KITA UNTUK CAPAI APA YANG KITA IMPIKAN!

Vision Board ini macam sebuah papan yang kita tampal segala apa yang kita ingin capai dalam hidup.

Boleh tampal gambar, boleh letak kata – kata, potongan artikel atau apa sahaja yang menjadi cita-cita dan impian kita.

it is yours, do whatever you like to it. Asalkan vision board ini mampu memberikan kesan positif kepada diri kita.

CARA NAK BUAT VISION BOARD / MACAM MANA NAK MENGADAKAN VISION BOARD YANG MUNGKIN TAK PERNAH ADA BAGI CERTAIN ORANG

Ada beberapa panduan (bukan syarat) untuk meningkatkan kesan vision board ini dalam memotivasikan diri.

Thursday, January 19, 2017

Apa yang Anda Tahu Tentang Kesuburan dan Perkara yang Berkaitan

Berikut entri yang membincangkan sub-tajuk berikut:

🌷Definisi kesuburan
🌷Punca-punca tidak subur
🌷Langkah atasi masalah kesuburan
🌷Set kesuburan

Definisi kesuburan
Kesuburan merupakan ukuran bagi seorang lelako dan wanita untuk memiliki anak. Sebagai alat ukur, kesuburan boleh diistilahkan dengan jumlah anak yang dilahirkan bagi pasangan. Lawan bagi kesuburan adalah kemandulan.

Usia kesuburan wanita antara 13-50 tahun, lelaki subur sejak baligh dan sehingga tua.

Kesuburan manusia bergantung pada faktor budaya seksual naluri endokrinologi waktu ekonomi gaya hidup dan emosi.

Punca tidak subur
1) Kecelaruan ovulasi
👉Proses ovari keluarkan telur untuk disenyawakan. Ia sebulan sekali. Ovulasi berlaku 2 minggu sebelum period . Berlaku pada hari ke-14

2) Hormon tidak stabil
👉Telur tidak sihat, masalah kelenjar endokrin, kurang nutrisi, stress, xenohormones, gaya hidup tidak sihat, kurang berat badan, obesiti, penggunaan pil perancang, masalah genetik

3) Bilangan sperma yang kurang
👉Menurut doktor bilangan sperma yang sihat adalah 20 juta dalam satu ML. Kurang daripada jumlah itu termasuk dalam sebab tidak subur

4) Masalah sperma kurang
👉Gaya hidup tak sihat, antibodi anti-sperma, masalah genetik, organ peranakan rosak.

Wednesday, January 18, 2017

Krisis Penyembuhan.

Anda rasa semakin teruk setelah mengambil produk Shaklee kami?



Q: Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan?
A: Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau sintom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.  

Tuesday, January 17, 2017

Hamil Kembar Tanpa Masalah, Anak Yang Lahir Cukup Bulan, Berat Normal

Ini kisah benar dari Dhia, ibu muda kepada sepasang kembar. Anak kembarnya merupakan anak ke-4 dan ke-5. Ikuti kisahnya: 

=======================================
Dhia mula berkenalan dengan Shaklee melalui kak Zaiton Muhaimin(isteri sepupu )dhia. Sebelum ni memang dah lama stalk Shaklee ni , macam best je suplemen ni. Tetapi masa tu hati tak terbuka lagi nak beli. Dhia mula berjinak-jinak dengan Shaklee pada Mei 2015. Tengok kak ton updates Shaklee dekat fb (dalam hati..ooowwhh kak ton ahli Shaklee rupanya .lagi senang nak beli.sebab orang terdekat dan boleh dipercayai) ada rasa was-was nak beli online sebenarnya. 

Dhia terus whatsaap kak ton tanya set hamil dan Set berpantang..tanya harga, boleh tahan juga(duk tergaru-garu jgk kepala ni..nk beli ke tak).kak ton ajak jadi ahli kalau nak murah, masa tu Allah beri rezeki lebih..dhia terus ok je..demi kesihatan diri dan anak-anak.

Masa tu dhia tgh pregnant twins(anak no 4 dan 5),mengalami alahan 2x ganda dari alahan pregnant anak sorang,alahan tu kena 7 bulan,bulan ke 8 dah kurang..dhia consume set asas vitamin(vitalea,B Complex, vitamin C) ikut peruntukan bajet dhia..twins baby kena zat nutrien secukupnya. Alhamdulillah sepanjang akhir pregnant hingga bersalin tak ada masalah, HB maintain normal,tekanan darah pun ok..bersalin normal, twins baby pun Alhamdulillah sihat, tak da kena tahan. 

Monday, January 16, 2017

Set Penjagaan Rambut Shaklee

Selain produk yang boleh dimakan seperti suplemen, Shaklee turut mempunyai set penjagaan rambut yang bernama Prosante. Ini dia setnya. 



Set penjagaan rambut Prosante terdiri daripada 6, iaitu:

1) Revitalizing Shampoo
2) Purifying Shampoo
3) Replenishing Conditioner
4) Lightweight Conditioner
5) Longlasting Finishing Spray
6) Nourishing Scalp Treatment

Ini fungsi setiap produk di atas:

1) Revitalizing Shampoo
°Bertindak bagi melicinkan rambut dan melebatkan rambut.
° Sistem pembersih yang lembut dan berpaten.
° Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya

2) Purifying shampoo
° Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain.
° Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut.
° Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.

Shopping barang shaklee

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=60084854099521425281742d342410c9